Heb je Groen of Geel haar na de vakantie?

Heb je Groen of Geel haar na de vakantie?

groen haar of geel haar

Ik erger me groen en geel aan mijn haar! Hoe voorkom ik geel of groen haar?


Je hebt een mooie haarcoupe en je hebt samen met je kapper zorgvuldig een kleur uitgekozen die perfect bij jou past. Die kleur wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Je wilt zeker niet dat je groen haar of geel haar krijgt!
Maar nu kom je terug van vakantie en is je haar verkleurd! Je ergert je groen en geel.    

Hoe komt het dat je na de vakantie Geel of Groen haar hebt?


Groen haar: Als je na de vakantie met groen haar terugkomt heeft dat niets met chloor te maken. Wel met het zwemwater. Het zwemwater komt in het zwembad vaak door koperen buizen, of de algenbestrijders in het zwemwater bevat koper. Koper legt een soort coating om je haar dat een groene kleur afgeeft.

Geel haar: Geel haar ontstaat door chloorwater, vet water, de zon of sigarettenrook. Chloor verwijdert alle natuurlijke oliën waardoor het haar droog en breekbaar wordt. Als je een te hete je krultang of stijltang gebruikt wordt je haar ook geel.

Zwemmen is slecht voor je haar en zorgt in de vakantie voor een haarverkleuring. Zeker in combinatie met de zon. Maar ook door sigarettenrook verkleurt je haar.    

Voorkomen is beter dan genezen


Wij hebben voor elk haarprobleem een oplossing. Maar het is natuurlijk altijd beter om te voorkomen dat je haar groen of geel wordt.

Wat kun je zelf doen:
  • Bescherm je haar tegen de zon met een hoed of pet.
  • Gebruik gedurende de hele zomer een product met uv-filter om je haar te beschermen.
  • Doe een crèmespoeling of conditioner in je haar, of maak je haar nat voordat je gaat zwemmen dan absorbeert het chloor en koper minder snel in je haar.
  • Spoel na elke zwembeurt je haar uit.
  • Was je haar altijd na het zwemmen met een diepreinigende shampoo om alle zout-, chloor en vetresten te verwijderen.
  • Gebruik na het zwemmen een conditioner en masker om de beschadigde haarschubben weer te sluiten waardoor je haarkleur intact blijft.
  • Bij blond of grijs haar of haren met highlights gebruik je een zilvershampoo of conditioner met zilverpigmenten om je haar te verzorgen.
  • Zet de tempratuur van je krultang of stijltang laag bij geblondeerd haar of haar met highlights.
 

Oh jee, te laat? Je haar is al geel of groen?Kom naar Create en wij lossen het voor je op. Bij elk haarprobleem kijken wij altijd naar de kwaliteit van je haar op dat moment. Elk haartype heeft een andere behandeling nodig. Tegen de gele gloed kiezen we vaak voor een natuurlijk lowlight techniek. We kunnen ook kiezen voor een zilver of lila spoeling met een laag waterstofpercentage. Tegen een groene gloed kiezen wij juist voor een tegenovergestelde kleur. Een spoeling met roodpigment neutraliseert het groene pigment. Na een behandeling door Create is je haarkleur weer perfect. Maak je geen zorgen.    

Vraag het de vakman


Heb je een probleem met je haar of wil je een bepaalde kleur maar weet je niet of dat voor jouw haartype haalbaar of verstandig is? Vraag het de vakman, of vakvrouw natuurlijk. ;) Maak vandaag nog een afspraak. Wij delen onze vakkennis en onze ervaringen graag met je.
Bij elk goed advies hoort ook een goede deal
Afspraak maken Create
Meer lezen over create? Like ons op facebook!