Je haarkleur mooi houden

Je haarkleur mooi houden

haarkleur mooi houden

Hair: Inge Eichhorn Make-up: Lana Houthuijzen Fotografie: Richard Monsieurs

5 gouden tips om je haarkleur mooi te houden

Je haarkleur mooi houden, hoe doe je dat? Je hebt met zorg je haarkleur uitgekozen en als je de deur van de kapper uitloopt ben je helemaal tevreden. Dit is de kleur die je voor ogen had! Maar nu wil je de kleur zo lang mogelijk mooi houden! Met deze tips lukt dat!

Hoe lang blijft gekleurd haar mooi?

Hoe lang de kleur mooi blijft is afhankelijk van de kwaliteit van je haar en hoe vaak en hoe je je haar wast. Was je haar maximaal 2 keer per week met een kleurshampoo. Volg de instructies op de verpakking. Hoe langer je de kleurshampoo laat intrekken hoe beter het resultaat.

Hoe houd je je haarkleur mooi?

  1. Was je haar met een geschikte kleurshampoo en gebruik een geschikte kleurmousse
  2. Was pas de derde dag na het kleuren je haar met een shampoo
  3. Bescherm je haar tegen de zon
  4. Douche niet te warm en was niet elke dag je haar
  5. Gebruik conditioner en af en toe een haarmasker


Voordelen kleurmousse of conditioner met een kleurtje

Onderhoud je kleur met een geschikte kleurmousse (bijvoorbeeld de expertmousse van Schwarzkopf) of met een kleurcoditioner met kleurpigmenten. Deze producten voegen glans toe aan je haar, houden het haar in perfecte conditie én beter op kleur.

Werkt een kleurshampoo echt om de kleur goed te houden?

Wij zijn erg enthousiast over de ontwikkelingen van kleurshampoos. Je hebt nu shampoos met ontwikkelde kleurpigmenten die de kleur weer terug in je haar brengen! Zeker als je een aparte haarkleur hebt is dit een uitkomst. Blauw blijft nu echt blauw. Dat geldt ook voor paars, roze of rood. De kleurshampoos van Schwarzkopf Bold Color Washes zijn hoog gepigmenteerd en sulfaat vrij. Deze shampoo geeft naast kleur ook een intense glans aan het haar. Voor een maximaal effect laat je de kleurshampoo 20 minuten intrekken.

haarshampoo om je haarkleur mooi te houden

Hoe houd je blond haar mooi?

Ook voor blond haar gelden de 5 gouden tips. De kleurshampoos die geschikt zijn voor blond haar zijn uiteraard anders van samenstelling. Wij zijn erg enthousiast over BLONDME van Schwarzkopf. VRAAG ONS WAAROM >

Blond haar mooi blond houden

Waarom koop je een kleurshampoo bij de kapper?

Bij een goed advies hoort een goed aanbod. De kapper weet precies wat jouw haar nodig heeft. Bij een drogist kun je bijvoorbeeld een kleurshampoo kopen met stoffen die juist het tegenovergestelde resultaat geven. Als je blij bent je met je haarkleur, houdt hem dan ook zo lang mogelijk mooi met een kleurshampoo die geschikt is voor jouw haar!

Waarom is een conditioner en haarmasker goed voor de kleur van je haar?

Een conditioner en haarmasker herstellen de haarschubben waardoor deze sluiten en daardoor de kleur langer vasthouden. Door de verzorging van je haar wordt het vocht beter vastgehouden waardoor je haar er stralend en fris uitziet. Een haarmasker beschermt je haar van invloeden van buitenaf. Maar pas op welke producten je gebruikt. Een te zure crèmespoeling verbleekt juist de kleur!

Zin in een warme herfstkleur voor je haar? Ga eerst voor een goed en gratis advies!

Wil je gratis kleuradvies voor jouw haar? Op dinsdag- en woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 geven we gratis kleuradvies. Je zit nergens aan vast. Je hoeft niets te kopen. We willen je alleen adviseren wat voor jouw haar geschikt is. Alleen op afspraak zodat we ook écht tijd voor je hebben. MAAK EEN AFSPRAAK
Afspraak maken Create
Meer lezen over create? Like ons op facebook!