Ontwikkelingen in het Kappersvak

Ontwikkelingen in het Kappersvak

Fotografie: Richard Monsieurs Visagie: Lana Houthuijzen Styling: Julia Muller Styling Hair: Wendy van Wichen @Create hair&beauty

Waarom praat ik zo graag (over het kappersvak)

Oké, ik geef toe. Ik praat niet alleen graag over het Kappersvak, maar ik praat in het algemeen gewoon graag. Ik houd ervan om in contact te staan met mensen.

 • Ik praat zo graag omdat ik veel ideeën heb die ik graag wil delen.
 • Ik praat zo graag omdat ik een people pleaser ben, of liever gezegd, een mensenmens.
 • Ik praat graag met kinderen omdat ze zo onbevangen zijn en openstaan.
 • Ik praat ook graag met pubers om hun ideeën te horen over alle veranderingen.


Ik leer vooral veel van luisteren

Iedereen weet dat als je werkt in het kappersvak dat je veel te horen krijgt. Mensen zitten op de kappersstoel en hebben even de tijd om te praten. En dan luister ik.

Onze generatie heeft het, net als ik, druk. Druk met werk, gezin, sport, vrienden en sociale netwerken. En alles wat je doet, wil je perfect doen. Hoe fijn is het dan dat je bij de kapper even een luisterend oor krijgt?

Als ik met ouderen praat krijg ik bijna altijd hetzelfde advies:

Leef in het nu, het leven gaat al zo snel!

Dus ik kijk om me heen en geniet van het moois dat ik zie. Ik pak mijn kansen en zoek mijn weg.

Doe jij dat ook?Druk in het kappersvak

Het kappersvak is een edel ambacht. Maar dat betekent niet dat het vak stilstaat er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen. Net als in het dagelijks leven is het ook in het kappersvak druk. We volgen veel trainingen, testen mooie nieuwe producten voor onze klanten en we willen continu een perfecte service leveren om de steeds veranderende wens van de klant op de beste mogelijke manier uit te voeren. Ik vind het een prachtig vak!Kunnen we stageplaatsen voor aankomende kappers veiligstellen?

Het is mooi om te zien dat het vak nog steeds populair is. Er staan veel aankomende talentvolle leerlingen klaar om in de praktijk het ambachtelijke vak te leren. Maar veel kapperszaken hebben het ‘te druk’ om deze talenten goed te begeleiden. En het is moeilijk stageplaatsen te vinden doordat veel kappers een eigen salon beginnen zonder personeel. En daardoor geen plek hebben voor leerlingen.
Sparren met vakgenoten

Mijn ervaring is dat jij als klant niet gericht bent op de mooie producten maar vooral op de ervaring die je hebt gehad in de kapsalon.

Hoe wordt je behandelt? Wordt er naar je geluisterd? Krijg je een goed en eerlijk advies?

Niet iedere kapsalon werkt met kappers die een erkend vakdiploma hebben. Iedereen kan tegenwoordig kapper worden. Hoe weet jij dan waar je moet zijn voor een goed en eerlijk advies?

Persoonlijk vind ik het jammer dat veel Kappers het ‘te druk’ hebben om een keer per jaar te sparren over de ontwikkelingen in ons vak.

Ik denk dat we er baat bij hebben als we samen bekijken waar de behoeftes van de kappers liggen.
Ik zou graag met andere vakidioten praten

Over bijvoorbeeld:

 • Hoe zij het vak zien over 10 jaar?
 • Hoe we het voor elkaar krijgen dat het vakdiploma weer erkend wordt?
 • Hoe we genoeg stageplaatsen kunnen houden?
 • Hoe kunnen we elk product eerst testen voordat we het verkopen?

Ik ben erg benieuwd naar hun mening. Maar veel kappers hebben het ‘te druk’ om kennis met elkaar te delen.Praten en luisteren met je klanten loont

Als ik een klant in de kappersstoel heb zitten loont het om een gesprek aan te gaan. Ik heb vaak de mooiste gesprekken tijdens een kappersbeurt. Maar ook over jouw wensen praat ik graag. Jij als klant kan zelf veel informatie vinden op internet daardoor heb je kans dat je een oneerlijk beeld van de werkelijkheid hebt. Via blogs en social media zie je de mooiste foto’s van bijzondere kapsels. Het is aan ons, kappers, om al die informatie voor jou te filteren en om je een goed en eerlijk advies te geven.

Met een eerlijk advies is elke klant het beste geholpen.Advies van Create Hair & Beauty

Op basis van alles wat ik heb gehoord wil ik een aantal tips uit onze salon met je delen.

Haartips:

 • Inge, Wendy en ik zijn hartstikke enthousiast over de nieuwe Kérastase lijn Blond Absolu.Als je je haar ontkleurt moet je je haar goed verzorgen en daarbij de kleur neutraliseren voor een gewenste koele kleur. De Blond Absolu lijn geeft perfecte verzorging & neutralisatie.Deze combinatie is top. Wij zijn er in ieder geval enthousiast over. • Dit jaar de boblijn weer helemaal terug is van weggeweest. Ook bij mannen zien we een trend ontstaan. Sorry barbiers van Nederland, maar ook bij mannen gaat het haar langer worden. • Voor de haarcollectie die ik ingezonden heb voor de Coiffure Awards ben ik geïnspireerd door wind, water en vuur of was het nou het universum. Wat vinden jullie ervan?
 • Pluizig haar is voorgoed verledentijd. Gebruik Discipline van Kérastase en finish met de B-rush borstel. Zelfs voor mensen met 2 linkerhanden is het mogelijk het haar pluisvrij te krijgen.

Pupa Milano – Unexpected Beauty limited

Make-up trend


De Lentecollectie van Unexpected Beauty is verbluffend. De nieuwe lente make-up look van Pupa Milano is in één kleur met glans en reflectie.

De bijzondere texturen en kleuren maakt deze make-up tot iets bijzonders. Unexpected Beauty is een wereld waarin Pupa de geheime ziel van vrouwen onthult en jouw schoonheid op een subtiele en toch verrassende manier tot uitdrukking brengt.

Pupa heeft een lentecollectie die in staat is om licht en kleureffecten te creëren die onverwachts en op totaal verschillende manieren veranderen. Dankzij deze bijzo

nder oogschaduw wordt je gezicht verlicht door een zachte gloed.
Je wangen en jukbeenderen worden versterkt door een stralende sluier dankzij de Unexpected Beauty Highlighter. Je lippen krijgen een mooie kleur dankzij de roze suikerkorrels van de Lip Scrub in combinatie met de Lip Gloss die bij elke beweging verborgen nuances onthullen.

Ontdek het zelf en kom langs!Wil je onze aanbiedingen ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Afspraak maken Create
Meer lezen over create? Like ons op facebook!