Bewust duurzaam handelen

Bewust duurzaam handelen

Bewust duurzaam handelen bij Create Hair & Beauty

Nu we zijn geselecteerd voor het Authentic Beauty Concept worden we steeds meer bewust van de materialen die we gebruiken bij Create Hair & Beauty.

Dat moest anders

Wist jij dat er gigantisch veel chemisch afval vanuit de Kappersbranche wordt geproduceerd? Vanuit 16.000 salons in Nederland produceren we 170.000 kilo chemisch afval per jaar! In de wegwerptubes van haarverf zit ongeveer nog 30 tot 40 ton aan haarverfresten. Dat gooien we gewoon weg! Dat moest anders vonden wij!

Bewust zijn versus bewust duurzaam handelen

Bewust zijn is een ding, maar daar ook naar handelen is iets heel anders. Gelukkig helpt Schwarzkopf ons daarbij. We gebruikten al speciale tubesquezers zodat we zoveel mogelijk verf nog uit de tube konden knijpen voordat we ze weggooiden. Maar dat vonden we niet genoeg.Er zijn geen Protocollen vastgesteld voor de Kappersbranche

Gek eigenlijk, want in bijna elke bedrijfstak zijn zware protocollen opgesteld over hoe je moet omgaan met chemische stoffen en afvalverwerking maar niet voor het Kappersvak. Zeker raar omdat je jezelf gewoon kapper mag noemen ook al heb je geen diploma. Daarom is er ook zo’n wildgroei aan kappers. Juist bij kappers moet er gecontroleerd worden op het verwerkingsproces van chemisch afval. Vinden wij. Waar moeten kappers zonder diploma en bijscholing dan kennis over duurzaam handelen opdoen?

Welke duurzame maatregelen nemen wij als Create?

Oud naar nieuw
We sturen verftubes en aluminiumfolies terug naar Schwarzkopf. De verftubes worden schoongemaakt en de overgebleven aluminium wordt omgesmolten naar nieuwe producten. Mooi dat dat kan!

Waterbesparing
We hebben onze wasbakken voorzien van waterbesparende douchekoppen, dit scheelt 25% aan waterverbruik.

Afvalpolitie
We hebben een ‘afvalpolitie’ aangewezen. Want als je gewend bent om je vuil gewoon weg te gooien, is het echt even wennen hoor. Joyce neemt de taak als afvalpolitie serieus en wijst ons de weg naar de juiste bak.

Afval scheiden
We hebben meerdere afvalbakken staan, voor papier, voor plastic, voor aluminium en voor restafval. Daarnaast heeft Joyce gezorgd voor speciale afvalzakken waarin we de emmertjes blondeerpoeder en Koffiepakken kunnen deponeren. Ze zoekt uit wat de beste weg is en voorziet ons van alle informatie die we nodig hebben om de nieuwe regels ook daadwerkelijk op te volgen.

Joyce leert ons bewust denken en bewust doen. We zijn inmiddels allemaal groen.

Welke duurzame maatregelen nemen wij in de Schoonheidssalon?

Lana is met een nieuwe verzorgingslijn gestart. Deze lijn heet Académie. Deze lijn past precies bij deze tijd waarin we steeds meer bewust zijn én bewust handelen. Deze natuurlijke en geconcentreerde essentieële oliën zorgen voor een opmerkelijke kwaliteitsverzorging van de huid. Deze schoonheidsproducten gebruiken wij bij behandelingen tegen onzuiverheden van de huid, roodheid, anti-aging of glimmen.

Afspraak maken Create

Franse producten

De producten van Académie komen uit Frankrijk. Het huis Académie reist heel Frankrijk af om op zoek te gaan naar kruidenschatten. De laboranten selecteren de zuiverste en meest geconcentreerde Franse ingrediënten om te verwerken in de verzorgingsproducten. Zoals:
• Helichrisum
• Kaasjeskruid
• Citroen
• Wortel
• Pruim
• Druif
• Zwarte bes
• Korenbloem


Wil je meer weten over behandelingen met deze natuurlijke producten? Dan moet je echt even met Lana schakelen, zij vertelt je er enthousiast over. > 040-2856565

Geef je huid de juiste verzorging om de winter goed door te komen. In de winter heeft de huid andere behoeftes. De wind wordt guurder en het is belangrijk je huid daar goed tegen te beschermen. Het is belangrijk dat je niet het hele jaar door dezelfde crème gebruikt. Pas de crème aan op het jaargetijde.

Duurzaam maar ook goed

Onze veganistische verzorgingslijn van Authentic Beauty is een hit. Onze klanten zijn super enthousiast. Ik merk het zelf ook aan mijn huid. Ik hoef bijna niet meer te smeren! Zo zacht zijn mijn handen nu.

Dus weg met de sulfaten, parabenen en Siliconen!

Wij zijn fan geworden van bewust duurzaam handelen.
Afspraak maken Create
Afspraak maken Create
Meer lezen over create? Like ons op facebook!