Anders denken

Anders denken

anders denken
Het is raar om in deze situatie een contactberoep te hebben want we mogen geen contact hebben. Daardoor ligt alles stil. We willen wel graag werken, maar het kan niet! Anders denken is dan noodzakelijk.

Maar ook al kunnen we niet werken in de salon, we zitten niet stil.

Het contact met de klant vinden wij heel belangrijk. Daarom sturen we een lief kaartje naar oudere klanten, sturen we nieuwsbrieven om je op de hoogte te houden en bellen we af ten toe een klant op om te vragen hoe het gaat.
Dat wordt zeer gewaardeerd.

Toch is het bellen voor mij (Marge) een probleem. Ik blijf namelijk met elke klant wel een uur aan de telefoon hangen en zo ben ik twee jaar verder voordat ik alle klanten heb gehad. Ik ga er toch vanuit dat ik ze dan eerder al heb gezien in mijn stoel.

We willen ook de website bijhouden. Jij als klant moet zien dat we over alles nadenken en daar een oplossing voor zoeken. We zijn straks net een tandartskliniek zo steriel wordt het bij ons in de salon.
  • Handen ontsmetten bij het binnenkomen
  • Wij ontsmetten alles als je weer weggaat voordat de volgende klant komt.
  • We hebben minder stoelen zodat we meer ruimte tussen de stoelen kunnen aanhouden.
  • We werken aan een glasscherm voor de balie.
  • We kopen desinfecterende spray en speciale handschoenen.
  • We overleggen met ons team of we alle mogelijkheden nu hebben bekeken.


Maar of we dan aan alles denken, blijft natuurlijk de vraag. We overleggen daarom ook veel met onze brancheorganisatie Anko. Zij hebben weer nauw overleg met het RIVM. Wij voeren veel gesprekken met mensen die een medisch beroep hebben, zij weten immers alles over hygiëne. We testen verschillende handschoenen uit, want het is prima om handschoenen te dragen maar we moeten er natuurlijk wel mee kunnen knippen. Er mag niets verloren gaan van de kwaliteit die we leveren. En we overleggen met leveranciers van schermen. Wat is het beste materiaal en wat is er mogelijk in onze salon.

Zonder vakdiploma

Het blijkt voor niet alle kappers duidelijk dat deze maatregelen echt nodig zijn willen we dit jaar nog ons beroep uitoefenen. De regels die gaan komen zijn streng. De volksgezondheid staat immers op het spel.
De kappers zonder vakdiploma denken er volgens ons iets te gemakkelijk over. Dat helpt de kappersbranche niet om weer aan de slag te gaan.

De professionals in het kappersvak zitten nu alleen spreekwoordelijk met hun handen in het haar. Dat komt omdat ze in Den Haag jaren geleden ons vakdiploma niet meer nodig vonden. Die groep zonder diploma, die kijken over het algemeen niet zo nauw. Wij vinden dit verschrikkelijk en we hopen dat ze snel inzien hoe gevaarlijk dit is. Dat lijkt een rem voor ons om weer open te mogen.

Hartverwarmend

Maar de steun die we mogen ontvangen is hartverwarmend. Al die lieve berichtjes van klanten, vrienden en vriendinnen. Zeker nu is gebleken dat we tot 20 mei niet mogen doen wat we het liefste doen en dat is klanten mooi en gelukkig maken.

Het is ook zo leuk om al die fotootjes van onze lieve klanten te zien. Ze delen foto’s van hun zelfgekleurde haar. De kleurkits doen hun werk goed! Het lukt tot nu toe nog iedereen de instructies goed op te volgen.

We zijn trots op jullie!
Iedereen heeft een positief resultaat!
Wil jij ook een kleurkit ontvangen? Mail dan naar shop@createhair.nl

We zijn ook dankbaar voor de fijne gesprekken en minder fijne gesprekken die we met onze klanten hebben. Zowel in de salon als telefonisch of via mail.
We voelen goed dat ieder zijn of haar eigen kruisje heeft te dragen.

Maar door er voor elkaar te zijn kun je het voor iedereen draaglijker maken.
Wij houden vol!
Jullie ook?

#blijfgezond #blijfsterk
Groetjes, Marge en René en alle medewerkers van Create Hair & Beauty

Afspraak maken Create
Afspraak maken Create
Meer lezen over create? Like ons op facebook!