kleurkarakter

Wat is jouw kleurkarakter?

Je hebt het vast al gezien op onze website. Je kunt nu zelf je kleurkarakter bepalen en kiezen voor een haarkleur die bij jou past!
Zo gaaf om te zien dat jullie dit ook doen.
En goed ook!

Leuke attentie als beloning

Je kunt zelf je kleurenkaart invullen zodat je altijd jouw kleurkarakter bij de hand hebt.
Als je jouw kleurkarakterkaart laat zien bij Create dan krijg je ook nog een leuke attentie!

Wat moet je doen om jouw kleurkarakter te ontdekken?

Simpel, je volgt de stappen van de kleurenanalyse. Je vindt de stappen op onze website.

Wat heb je nodig:

  1. De stappen van de kleurenanalyse
  2. Je telefoon
  3. Pen en papier

9 Kleurtypes

kleurkarakter

Er zijn 9 natuurlijke kleurtypes die we onderverdeeld hebben in drie kleurhoogtes.

  1. Licht
  2. Midden
  3. Donker

Na de kleurenanalyse weet jij welk kleurtype je bent. Warm of koud, licht of donker.

Stap 1- Bepaal je natuurlijke haarkleur

Maak met je mobiel een foto van je uitgroei. Het beste kun je dit doen in de buurt van natuurlijk licht zodat je goed kunt zien wat je haarkleur is. Vergelijk de foto op je mobiel met de kleuren op de kleurenkaart. Kies dan de kleur die bij benadering het beste past.

Schrijf je haarkleurtype op, bijvoorbeeld Licht/cool.

Stap 2 – Welke kleur ogen heb je?

Maak met je mobiel een foto van je ogen open. Zet je flits uit en zoek natuurlijk licht op om de beste kleur te krijgen. Vergelijk jouw oogkleur met de oogkleuren in de kleuranalyse bij stap 2.

Schrijf je oogkleur op bijvoorbeeld, warm/cool.

Stap 3 – Bepaal je huidtype

In dit geval zet je de huidskleuren van je mobiel op je telefoon. Je gaat naar het natuurlijke licht en legt je mobiel met deze kleuren op je onderarm. Kies de kleur die het dichtst bij je natuurlijk kleur komt.

Schrijf de huidskleur op bijvoorbeeld, cool.

Stap 4- ben je een licht of donker type?

Het gemakkelijkste kun je dit bepalen aan de kleur van je wenkbrauwen. Welke kleur past het meest bij de kleur van jouw natuurlijke wenkbrauwen?

Schrijf de kleur op bijvoorbeeld, licht.

Stap 5 – bekijk de uitslag

Wat heb je het meest opgeschreven? In dit voorbeeld heeft cool duidelijk ‘gewonnen’.
Combineer cool met de kleur van je wenkbrauwen dus in het voorbeeld, licht.

Cool -Licht = de uitslag

Stap 6 – zoek je kleurtype op

Je bent er nu bijna. Zoek je kleurtype op door naar beneden te scrollen. Ik zoek in dit geval cool – licht en kom uit op het type Chrystal light.

Hier zie je welke kleuren er bij jou passen. De blokjes vertegenwoordigen de andere kleurtypes die ook bij jou passen. Deze types vind je terug bij de inleiding.

kleurkarakter

Het type Chrystal light staat in de blokjes rechts boven. Bij dit kleurtype zie je in de blokjes een pijl naar links staan (type: Sunnyday), en een pijl naar beneden (type: Fresh Breeze). De informatie die bij deze kleurtypes staan passen ook bij jou.

Nooit meer een teleurstelling

Zo heb jij in korte tijd een behoorlijk uitgebreid beeld over jouw kleurtype en kun je kleuren gaan uitkiezen die écht bij je passen!
Soms zie je een haarkleur bij iemand wat je zo mooi vindt dat jij die exacte haarkleur ook wilt. Maar als jouw kleurtype niet past bij deze haarkleur dan zal die kleur bij jou niet zo mooi staan. Dat kan teleurstellend werken.

Kleurkarakter

Met deze kleurenanalyse is deze teleurstelling voorgoed voorbij. Jij zult met jouw kleurenkaart in de hand altijd de juiste haarkleur kiezen!

Liever professioneel advies?

Wil je weten of je de kleurenanalyse goed hebt gedaan? Neem dan jouw kleurenanalyse mee naar de salon. Wij geven je aanvullende advies op jouw kleurtype. Bovendien krijg je ook nog eens een leuk presentje van ons omdat we het zo leuk vinden dat jij met de kleurenanalyse aan de slag bent gegaan.

Kun je niet wachten tot je volgende bezoek, deel dan jouw analyse via social media met jouw foto erbij en tag @CreateHairandbeauty. Heb je vragen? Gebruik dan WA om je vraag te stellen, je krijgt altijd een antwoord

Prachtige haarkleuren

Wij blijven prachtige haarkleuren maken met de producten van Schwarzkopf. Bekijk de resultaten op Instagram of Facebook. Wij doen niets liever dan ook een prachtige kleur voor jou maken. Kom met je kleurenkaart/analyse naar de salon en we geven je een eerlijk en vrijblijvend kleuradvies. Het natuurlijk aan jou of je dit advies nu of later wilt opvolgen.

KLEURANALYSE