crafted

Crafted 2021, hier wil je bij zijn!

Crafted staat voor mij voor het doorgeven van het prachtige ambachtelijke kappersvak. Het vak is zoveel meer dan alleen knippen. Gevoel voor mode is onmisbaar en je creativiteit ontwikkelen is een must als haarstylist. Dat is waar de leerlingen van het summa college mee bezig zijn. En ik mag die leerlingen begeleiden tijdens een geweldig evenement Crafted.
Zo mooi om te doen!

Crafted: Een podium voor creatieve talenten

Crafted is een evenement waar talenten van het summa college een podium krijgen. Dit podium komt dit jaar te staan op de eerste etage van De Heuvelgalerie in het centrum van Eindhoven. In 2019 stonden we in het Klokgebouw. Ik zag daar sterrenkoks koken en de beste patissiers aan het werk met de leerlingen om de mooiste showstukken van suikerwerk en chocolade te maken.

De leerlingen van de opleiding Mode & Kleding showden hun creaties op de catwalk, de leerlingen van de Rock City verzorgden een gaaf optreden en de leerlingen van het Kappersvak waren druk achter de schermen aan het werk om de modellen haarfijn over de catwalk te laten lopen. Een fantastisch evenement waar alle talenten van het summa college kunnen laten zien wat ze in huis hebben.

Wat een fantastische ervaring

Ik keek mijn ogen uit! Ik had niet in de gaten hoe groots dit evenement was. De samenwerking tussen het bedrijfsleven, de school en de studenten was fantastisch om te ervaren. Wat een energie krijg je daarvan! Ik kijk met veel plezier uit naar de editie 2021!

Het kappersvak verdient een eigen podium

De leerlingen van de kappersopleiding hebben jaren achter de schermen gewerkt tijdens dit event. Hun creaties waren te zien via de kapsels van de modellen. Maar ik vond dat ze ook een eigen podium verdienden. En dat hebben ze in 2019 gekregen.
De studenten mochten hun talenten showen en die kans hebben ze met beide handen aangegrepen. Van harenjurken met lichtjes tot supergave pruiken die prachtig uitkwamen op zwarte etalagepoppen.

Hiermee hebben ze voor Crafted 2021 weer een eigen podium geclaimd.

Doorgeven van het kappersvak

Ik krijg regelmatig te horen: “Oh doe jij dat ook nog?”
Ja, en met heel veel plezier! Ik heb passie voor mijn vak en die passie geef ik graag door. Samen met Renée Meijs, docent Beauty & Lifestyle op het Summa College, begeleid ik een groep studenten voor hun presentatie op Crafted.
Nieuwe talenten aan het werk zien en hen opleiden tot vakmensen, dat vind ik prachtig om te doen!

Door de energie die wij steken in nieuwe talenten, ook in onze salon, hebben wij door de jaren heen veel goede vakmensen opgeleid. Hier zijn René en ik mega trots op!

Bezoek Crafted en ervaar het zelf!

Kom ook op 1 tot en met 4 juli naar het centrum van Eindhoven en neem een kijkje op de eerste etage van De Heuvelgalerie. Dan snap je waarom dit een bijzonder evenement is en voel je de passie voor het vak.

Fantastisch! Hier wil je gewoon bij zijn.

Impressie >