Bewust duurzaam handelen bij Create Hair & Beauty

Nu we zijn geselecteerd voor het Authentic Beauty Concept worden we steeds meer bewust van de materialen die we gebruiken bij Create Hair & Beauty.

Dat moest anders

Wist jij dat er gigantisch veel chemisch afval vanuit de Kappersbranche wordt geproduceerd? Vanuit 16.000 salons in Nederland produceren we 170.000 kilo chemisch afval per jaar! In de wegwerptubes van haarverf zit ongeveer nog 30 tot 40 ton aan haarverfresten. Dat gooien we gewoon weg! Dat moest anders vonden wij!

Bewust zijn versus bewust duurzaam handelen

Bewust zijn is een ding, maar daar ook naar handelen is iets heel anders. Gelukkig helpt Schwarzkopf ons daarbij. We gebruikten al speciale tubesquezers zodat we zoveel mogelijk verf nog uit de tube konden knijpen voordat we ze weggooiden. Maar dat vonden we niet genoeg.

Er zijn geen Protocollen vastgesteld voor de Kappersbranche
Gek eigenlijk, want in bijna elke bedrijfstak zijn zware protocollen opgesteld over hoe je moet omgaan met chemische stoffen en afvalverwerking maar niet voor het Kappersvak. Zeker raar omdat je jezelf gewoon kapper mag noemen ook al heb je geen diploma. Daarom is er ook zo’n wildgroei aan kappers. Juist bij kappers moet er gecontroleerd worden op het verwerkingsproces van chemisch afval. Vinden wij. Waar moeten kappers zonder diploma en bijscholing dan kennis over duurzaam handelen opdoen?

Welke duurzame maatregelen nemen wij als Create?

Oud naar nieuw

We sturen verftubes en aluminiumfolies terug naar Schwarzkopf. De verftubes worden schoongemaakt en de overgebleven aluminium wordt omgesmolten naar nieuwe producten. Mooi dat dat kan!

Waterbesparing

We hebben onze wasbakken voorzien van waterbesparende douchekoppen, dit scheelt 25% aan waterverbruik.

Ledverlichting

Ook hebben we in onze salon in het afgelopen jaar alle halogeenverlichting vervangen voor led-verlichting.

Afval scheiden

We hebben meerdere afvalbakken staan, voor papier, voor plastic, voor aluminium en voor restafval. Daarnaast hebben we speciale afvalzakken waarin we de emmertjes blondeerpoeder en Koffiepakken kunnen deponeren
Duurzaam maar ook goed
Onze veganistische verzorgingslijn van Authentic Beauty is een hit. Onze klanten zijn super enthousiast. Ik merk het zelf ook aan mijn huid. Ik hoef bijna niet meer te smeren! Zo zacht zijn mijn handen nu.

Dus weg met de sulfaten, parabenen en Siliconen!

Wij zijn fan geworden van bewust duurzaam handelen!