Young Talent: Studenten van St. Lucas college en Summa College vlammen!

Zoals je in het vorige blog hebt kunnen lezen deden er ineens twee studenten mee met de prestigieuze wedstrijd, De Coiffure Award. Deze Awards gelden als de meest toonaangevende Awards op haarmodegebied ter wereld! Deze twee jonge talenten hebben het onwijs goed gedaan! In dit blog lees je er meer over.
Om de prestaties van deze twee studenten in het juiste kader te zetten wil ik je eerst iets vertellen over de Coiffure Awards.

Wat is de Coiffure Award?

De Coiffure Award is een wedstrijd op basis van haarmodefotografie voor kappers. Haarstyliste over de hele wereld die werken voor de Vogue International tot in de filmindustrie dingen mee naar deze toonaangevende prijs. Nederland behoort tot de top van de wereld. De jury beoordeelt de ingestuurde foto’s op het samenspel van Coupe, Visagie, Styling en Fotografie.

Wereldwijde faam

De Coiffure Award is wereldwijd een prestigieuze prijs.
Er zijn 13 Awards te winnen verdeeld over 6 categorieën gebaseerd op verschillende regio’s. Er zijn ook nog 7 extra prijzen in de wacht te slepen:
1. Avant Garde Kapsels
2. Young Talent
3. De Hairdresser of de Year Award
4. De Press Award
5. De Team Award
6. De Consumer Award
7. De Schwarzkopf Hair Award

Naast Nederlandse jury beoordeelt ook een Britse jury de Nederlandse inzendingen. Op de website van Coiffure Award kun je als consument stemmen voor de Consumer Award.
Wij verheugen ons er elk jaar weer op om het beste van onszelf te mogen laten zien. En hoe gaaf is het dan als dat wordt beloond met een nominatie.

De uitslag van de nominaties

Vol spanning wachtte wij op de brieven van Coiffure Award. Zijn we genomineerd? Hoeveel keer? En in welke categorieën? Dat is elk jaar weer superspannend, maar dit jaar vonden wij het extra spannend. Want onze dochter Charlotte deed mee samen met ons jongste talent Emmanuelle. Hebben zij een nominatie voor Young Talent in de wacht gesleept? Dat zou echt te gek zijn. Maar dat waren hun inzendingen ook.

Hoe meer enveloppen we krijgen hoe beter. Althans dat is onze ervaring. René had de enveloppen al stiekem geteld. Maar aan zijn pokerface konden we niets aflezen. Een voor een werden de enveloppen opengemaakt. De adem wordt daarbij ingehouden. Als iemand van ons genomineerd is dan wordt er keihard meegejuicht. Zo niet dan troosten we elkaar. Iedereen heeft keihard gewerkt en voor mij bestaat ons team uit alleen maar winnaars!
Maar wat staat er in die enveloppen?

Summa & st. Lucas zijn Young Talent

De categorie Young talent was voor ons allemaal extra spannend. Met bibberende handen maakte Emmanuelle de envelop open met naast haar Charlotte in een nonchalante houding, maar toch met stiekeme hoop. De ongeloof was groot toen zij lazen dat zij genomineerd zijn voor de categorie Young Talent!! Het dak ging eraf!

Charlotte heeft met haar tranen van blijdschap en ongeloof ons hele team aan het huilen gekregen.

“Mam, ik ben met mijn 18 jaar al als fotograaf genomineerd! Ik kan het gewoon niet geloven. Ik sta tussen de topfotografen van Nederland!”

Emmanuelle en Charlotte hebben geweldig samengewerkt. Het Summa College met de opleiding Beauty & Lifestyle en St Lucas college met de opleiding Vormgeving media en Technologie hebben deze jonge talenten begeleid met tips en natuurlijk de nodige kennis gegeven. Bij mij zijn ze samen in praktijkopleiding gegaan. Zoveel enthousiasme, daar word je superblij van.

En kijk wat het resultaat is van de samenwerking van twee creatieve scholen en het bedrijfsleven! De jeugd heeft de toekomst!

Ik hoop dat ze dat heel goed beseffen dat dit een topprestatie is!

Op weg naar de absolute top!

Wij kunnen niet in woorden uitdrukken hoe trots wij op hen zijn. Emmanuelle is echt een talent! Deze griet werkt keihard, is goed in haar vak en je kunt met haar afspraken maken.
Heel het team is trots op haar.

En dan Charlotte, onze dochter. Wauw! Als klein kind al wilde ze bij elke fotoshoot aanwezig zijn. Toen ze 12 jaar was vertelde ze ons al dat ze fotografie geweldig vond. Toen ze mocht meekijken met fotograaf Richard Monsieurs was ze helemaal overtuigd. Ze geniet van de kunstzinnige fotografie van Melissa Houben en leert van Giel en Kenneth dé fotografen op gebied van Fashion. En nu staat zij zelf als Young Talent tussen grote namen!

Niet alleen zij is van de kaart, maar wij staan ook op ons kop van trots